Febril aktivitet pågår i skrivande stund i Tectyls syatelje och kostymavdelningen.

En ny scenkostym är under skapande. En ny spektakulär och spektakulört ensemble, i sedvanligt svarta nyanser. Denna måste vara klar och utprovad i tid innan 2021 års alla inställda turnéer och konserter rullar igång. Bråda tider med andra ord.

Som synes på bifogade bild, med inhyrda ”Tectyl look alikes” som får fungera som mannekänger, är temat ”underbart”. Att missunna publiken åsynen av de vackra spiror som stjärnorna är begåvade med vore en missgärning. Med blottade ben och vador kan vi dessutom förlänga permitteringen av Tectylbaletten.

Under hjärnstormningen haglade mer eller mindre goda idéer från kreatörerna. Skuttyngligen och tillika gitarristen föreslog en Speedobadbyxa i gladsvart, vilket snabbt förkastades.

Hälsingebasisten lade fram förslaget med en enkel string-kalsong med Hudiksvallsskärning. Något han själv ofta bär under sina gabardinbyxor. Inte heller detta föll övriga på läppen, eller någon annan kroppsdel heller.

Trummisen, annars känd för sin stilsäkra klädsmak och taktkänsla, föreslog frankt att bandet skulle vara helt ”underbara”. Även detta förslag slaktades av övriga då det bara skulle skapa omfattande och onödig penisavund hos åskådarna. Visserligen skulle väl stränginstrumentalisterna i bandet kunna skyla sig med sina gitarrplankor. Men vad skulle trummisen göra? Han har ju bara en liten baskagge, några ynkliga pukor och en virveltrumma att skyla sig med. Det räcker inte långt.

Och, skulle han ta till en eller flera av sina till antal och omfång rikliga cymbaler* så står han ju ändå likafullt i bara mässingen.

Som vanligt fick sologitarristen kliva in och skapa lugn, struktur och ordning. Efter en oemotståndlig och mycket övertygande föredragning var alla rörande överens om hans förslag. En slitstark Y-frontskalsong i frotté vore förstås den allra bästa underredsbeklädnaden. Materialet i sig, grov frotté, tål dessutom den omilda behandling oförvägna gruppisar kan åsamka plagget.

Näst sist men inte minst, ett tråkigt besked; Stora Tectylgalan, som skulle ha avhållits i Kompisvallenhallen (Eng: Friends arena) ställs nu in. Tectylstjärnorna, och tillika arrangörerna, bedömer att det kan bli lite väl ödsligt med endast 8 personer i en hall som rymmer 65 000.

Dessutom påverkas den ekonomiska kalkylen för evenemanget menligt då deltagarantalet måste reduceras med 64 992 personer.

Sist men absolut inte minst: Tectyl ser, trots allt pestrelaterat elände, framtiden an med tillförsikt.

Vi fortsätter att vila oss i form. I och med att vi om bara om ett par månader har vilat oss i form i ett helt år lär vi vara bättre än någonsin när vi väl kliver in rep-lokalen och upp på arenascenerna igen. Och, som vi ibland brukar säga, ett riktigt rockband repar inte, de giggar.

Således önskar vi alla fans, andra musikkännare och stjärnkollegor i rockbranschen en jättegod och isolerad jul samt ett pandemifritt 2021. Ett år då vi tar igen alla gig som ställdes in detta förbannade år.

*Cymbaler plägar ofta vara svarvade i kopparlegeringen mässing.