Då är det klart att Tectyl denna gång förgyller och förskönar scenen på Sankt Eriks torg på aftonen den 14:e september, 19.45-20.15. Snacka om historisk mark! Här sägs ju ett annat helgon lämnat det jordiska några år tidigare än Tectyl bildades, nämligen nådens år 1160. Mannen i fråga var Erik Jedvardsson – senare mer känd som just Sankt Erik. Precis som helgonen i fantombandet Tectyl hade Erik förmågan att skapa mirakel var än han befann sig. Till skillnad från Tectyls sankta gossar skedde detta dock först efter att han nesligen dräpts av en illvillig dansk nidingsdådare.

Således är det åter dags för den årliga kulturnatten i Uppsala. En begivenhet som Tectyl välvilligt befruktat pro bono vid en otal tillfällen. De två senaste gångerna fyllde herrorkestern sal B i konserthuset med råge.
Nu är det dags att sprida våra tolkningar av kontemporära rockklassiker utomhus.
Fördelen med Sankt Eriks torg är bland annat att fler musiktörstande får plats. I sal B fanns det ynka 450 sittplatser. Många missunnades därmed den starka upplevelsen av att se Tectyl ta sig och tolka talangfulla kollegors alster i verkliga livet.

I sanning en levande musik, utan minsta spår av artificiella tillsatser. En varaktig och hållbar form av underhållning för dem av massorna som förstår sig på god musik.

Dessutom kan Tectyl garantera att det avtryck de gör på klimatet är i det närmaste obefintligt. Den enda eventuella emissionen av växthusgaser bandet gör sig skyldig till kommer från bandets basist, som då och då är tenderar att vara en smula väderspänd.
Givetvis håller Tectyls miljöavdelning kontroll även på detta och är noggrann med att kompensera för vad än miljöskadliga gaser som läcker ut från nämnda bandmedlem.

Väl mött således den fjortonde september 19.45 på Sankt Eriks torg.

Tectyl kommer att vara redo. Som alltid.