Nästan just hemkommen från ytterligare en spelning. Solen går upp och jag sitter en stund i vardagsrummet för att varva ned. Ett femtioårskalas. Någon som är mitt i livet väljer att fira rejält. Inte med en lirare som spisar plattor (numera MP3) utan ett riktigt band. Ett riktigt band som lirar här och nu. Levande musik med andra ord. Heléne, som dagens jubilar hette, visste att uppskatta den levande konstformen. så även hennes familj och vänner. Det blev således en riktigt rolig spelning, som varade in på småtimmarna.Denna gång var arenan Skuttunge bygdegård. En fin lokal och en riktigt hyfsad scen. Cirka 45 låtar rev vi av innnan det var dags för några extranummer.

Det är ljust nu. Jag borde vid det här laget sova – sedan länge.
Men vad gör det. Musiken ringer fortfarande i mitt huvud. Det svänger. Gensvaret är gott. Publiken dansar vilt och sjunger med. Vem behöver väl sova då.