Dagarna blir kortare. Det snålas allt mer på ljuset. Solens missunnsamhet med sina livgivande strålar ökar dag för dag. Detta brinnande klot envisas med att skicka lejonparten av resultaten från brasan till den andra sidan av vårt klot. Här sitter vi, vanmäktiga, och blickar ut mot universums kompakta mörker. Fel hemisfär för tillfället.

Vad gör man då för att hantera situationen? Att förbanna mörkret båtar ju föga.
Jo, man hänger sig åt musiken. Vältrar sig i toner. Låter låtarnas ljus flöda. Kramar sina instrument och lockar fram all den värme de dväljer. Umgås och spelar med andra musikanter, som också söker det musikaliska ljuset. Människor som vet att det mitt i det kolsvarta finns regnbågens ljus. Med samma önskan, gemensam strävan, delad lust och synkrona själar motar vi den annalkande fimbulvintern i grinden.

Svårare än så är det inte.

Med soliga hälsningar

Sten