Sista repet för vårterminen gick bra, riktigt bra. Det lovar gott för framtiden. Det satt klockrent och samspelet blir bara bättre och bättre. Inte utan att det kommer att kännas lite tomt under sommarmånaderna, utan de svettiga repetitionerna. Nu gäller det i alla fall att hålla fingrarna igång och inte låta kalket sätta sig i åldrande leder. Övning ger färdighet. Det ger även en form av rogivande avkoppling. Att gnida en skala, upp ned, blir en form av mantra. Den ständiga upprepningen och det motoriska excercisen tar bort tankarna från mycket annat. Ja, jag vet, det driver min omgivning (id est min bättre hälft) till vansinne, men till mitt försvar kan jag nämna att jag kör elguran utan förstärkning.

Lattjar en hel del med garageband. En fantastisk liten app, med vilken man kan göra förvånansvärt bra inspelningar. Mikrofonen i ipaddan ger även den ett ljud över förväntan. Tänk vad tekniken har blivit tillgänglig, och det för en överkomlig slant. Snart har varenda kotte en fullvärdig inspelningsstudio i sitt hem. Sen är det ju en fördel om kan lira också.