Kulturnatten närmar sig. En vid det här laget väl inarbetat tradition i Uppsala. Staden fylls av musik och poesi från varenda lokal som kan inhysa människor. En hel del fylla, som alltid när många människor samlas. Artister av alla de slag samsas om natten och bjuder på ett rikt utbud. Allt från garvade proffs till hoppfulla dilletanter. Strax utanför centrum ligger Skrotcentralen. Mitt i industriområdet Boländerna. Stället drivs av en eldsjäl som varje år ordnar en tillställning på skrotlagret under kulturnatten. Även här blandas och ges. Inramningen gör sitt till. Du vandra kring på skrotlagret, mitt ibland högarna av metaller – sorterat och osorterat. Doften av olja och metall blandas med doften av grillad korv.

Tectyl, som har sin repetitionslokal strax intill skrotcentralen, skall i år förgylla natten med ett uppträdande. Vi kommer att spela i stora hallen, tillsammans med några andra gäng. Sannolikt blir vår spelning cirkus trettio minuter. Vår avsikt är att ge järnet från minut ett till och med minut trettio. Ingen pardon, raka rör. Även om vi spelar rock från sextio- och sjuttiotalet, så kvalar vi kanske inte in som hårdmetallband. Denna kväll ska vi dock dra på för att göra den omgivand metallen rättvisa. Att spela i denna miljö känns inspirerande. På sätt och vis hör rock mer hemma på ett skrotupplag än i fina ombonade lokaler.

Vi ses den 10:e september!

På Skrotcentralen!

Sten

http://www.skrotcentralen.se/kultur/kultur.html