Knappt har man bearbetat intrycken från turnéerna till Märsta, Vassunda, Östhammar, Hudiksvall och Njutånger så kommer nästa svindlande mål för vår erövring av världen. Av något som jag till en början betraktade som musikbranschens motsvarighet till Nigeriabrev har blivit faktiska planer på en turné till Italien och Kalabrien. Det jag i begynnelsen trodde var larv visade sig vara en riktig och ärlig inbjudan. Ett sällskap från Kalabrien stötte ihop med Danne Fagerlund på en fest härförleden. Under kvällens gång kom man att tala om musik och Danne förtäljde om Tectyl och vår strålande karriär.

Senare samma afton uppsökte man en dator och Danne visade vår hemsida www.tectylrock.se. Han inte bara visade sidan utan spelade dessutom upp några av de smakprov som ligger på hemsidan. Gästerna från Kalabrien måste ha fattat tycke. De visade sig senare att de var involverade i kultur och musik hemmavid. Så involverade att de hade ett engagemang i arrangerande av en musikfestival i en by på Italiens stöveltå.
Nu tar det hela mer konkret form och vi planerar att ta oss till Italien så att vi i mitten av augusti (18-19/8) kan lira rock och blues för Kalabrierna.
Det är ju något längre dit än till Vassunda, ja till och med längre än till Östhammar.

Prylar ska finnas på plats så vi behöver inte släpa all vår utrustning med oss. Förhoppningsvis räcker det med gurorna. Vill det sig väl får vi tag i en vettig buss, gärna med en mullrande och miljövidrig V8 under huven. Tanken att få luta sig tillbaka i den och se Europa passera förbi utanför fönstret, medan man stillsamt sippar på en ljummen pilsner och plinkar på plankan – i goda vänners lag – gör mig varm inombords.

Kanske en fika i Jönköping, en korv med bröd i Puttgarten, en dräglig middag i Wurzburg, en lagom lång kisspaus någonstans på alpernas sluttningar och sen en lång befriande utförslöpa ned genom ett soligt Italien.

Ett äventyr, skulle man säga kunna drista sig till att säga.

Man blir aldrig för gammal för att rocka. Och rockar man blir man aldrig heller för gammal för ett för ett äventyr.

Vi ses i Kalabrien!
Sten