Fredag. Relativ värme, endast tre minusgrader. Snön ligger djup på taken. Veckan är över – och kommer aldrig åter. I grunden är det som det ska, antar jag. Tectyl, som alldeles nyss funnit att ett förment band i Norge surfar på vår berömmelse och använder vårt namn, letar febrilt efter en lämplig lokal att genomföra 2010 års Tectylfest i. Uppsalas lokaler lämpliga för ändamålet har genomsökts och resultatet så här långt är nedslående. Denna gång avser vi, som vid ett antal tillfällen förut, invitera och samarbeta med en annan världsberömd orkester från trakten, nämligen Magic2, eller som vi säger på svenska Magiska tvåan. Det sympatiska gänget lirar ortodox sextiotal, om jag inte missminner mig närmare bestämt från perioden 1964 till och med 1967. Med tidsenligt utstyrsel och en apparition som övertygar ger de ett riktigt bra intryck. Goda musikanter med en fin känsla för de kontemporära kompositörernas alster de tolkar gör dem värdiga att slå följe med Tectyl.
Vi fortsätter ett tag till att söka efter en bra lokal, där det går att få in ungefär hundra musikälskare och där vi kan bespisa publiken på ett kostnadseffektivt sätt. Just nu ser det dock lite dystert ut. Skam den som ger sig. Än är inte alla möjligheter uttömda.
Med andra ord, det finns fortfarande hopp om att vi ses på årets Tectylfest.

Himla hej!
Sten