Vårkvällen var varm och löven sprack formligen framför våra ögon när turnébussen anlände till Pensionat Tiveden. Framför pensionatet hade man för kvällens begivenhet rest en kåta i monumentala dimensioner. Till denna hade en särskild utbyggnad gjorts i vilken scenen byggdes. Framför scenen var dansgolvet. Här, mitt i den djupaste Tivedsskogen, hade man inte några hyvlade och plana tiljor som golv. Nej, här var grovkornigt grus. Risken för halka var således minimal. Risken för vrickning var dock överhängande för dem som inte valde för underlaget anpassade skodon. När väl middagen var över visade det sig att den mycket dansanta publiken behärskade underlaget till fullo. Upp på scenen stänkte sten och grus. Snacka om rock and roll i ordets mest fundamentala bemärkelse.

Fram mot nattkröken gjorde sig sjön Unden påmind, tillsammans med en tilltagande kyla. Gitarrerna slog sig av fukt och kyla. Ständiga stämningar krävdes för att hålla god ton. Rocken värmde dock snart upp både band och publik. Efter några extranummer kunde vi packa ihop våra grejor och säga farväl till en nöjd skara.

Fem på morgonen var vi åter i Uppsala. Efter en snabb avlastning av utrustningen var det dags för trötta rockers att vila. Ännu en dag on the road.