För ett par veckor sedan utspelade sig stor dramatik när vi spelade på en firmafest för Uppsalas försäljare av Volkswagen, AUDI, SEAT, Suzuki, Skoda och SSasong. Festen genomfördes på det anrika etablissemanget Arken i Salabackar. Vi inledde med några lugna blueslåtar medan sällskapet fortfarande åt av den rikliga buffén. Efter maten var det dags för “dancing time”. Efter en något trevande start kom snart dansen igång och rocktrycket ökade. Så fortsatte det att göra till dess klockan passerat midnatt med några minuter. Då kommer kvällens värd, Tomas Fagerlund, upp på scenen och går fram mot oss musikanter. Han ser något uppjagad ut och vi anar vad som står på. Mycket riktigt, utanför lokalen står Polisen och vi har bara att rätta oss efter rättsmaktens besked -Sluta spela!

Det visade sig senare att en granne i Salabacke ringt till ordningsmakten och klagat. Lite tråkigt att behöva lägga av just som vi skulle skjuta iväg en trippel Thin Lizzy. Lite kul dock att vi fortfarande har sådant tryck att vi kan locka till oss Polisen. Ett litet plus i CV:n får man väl ändå säga. Nu blev det inga större rubriker i Uppsala Nya Tidning dagen efter. Vi tolkar det som att det inte är mycket till nyhet att Tectyl lirar till dess Polisen kommer. Det vet väl alla att Tectyl är ett farligt gäng som alltid ligger på gränsen till det otillåtna. Riktiga rockare och revoltörer med andra ord.

Sten