För att mer handgripligt och materiellt visa vår tacksamhet för Roger Schwalbes kulturella insatser räcktes idag över en flaska Jack Daniels till den samme.

Detta skedde strax intill bondkyrkan, invid obelisken som restes för att hedra krigarkungen Gustav II Adolf. Lejonet från Norden. En synnerligen adekvat inramning.

Vän av ordning kanske ställer sig skeptisk till det omdömesgilla i att skänka starksprit till en äppelkindad yngling som Roger. Då skall det betänkas att Jack Daniels, för oss förhärdade rockstjärnor, mer betraktas som en sportdryck.

En dryck att fukta strupen med inför skönsång, hålla vägdammet borta med på långa turnéer, finna energi och inspiration i samt, understundom även användas som flyktsoda när bluesens dunkel tränger sig igenom muren av ljusa minnen.

Vidare må somliga ifrågasätta lämpligheten i att ge alkohol till en kyrkans man. Roger är ju gudbevars en lojal tjänsteman inom den svenska kyrkan.

Vad det beträffar må man dra sig till minnes att Jesus, guds son således, var en inte helt oäven vinmakare. Enligt den heliga skriften lär hans vin ha varit av mycket god kvalitet. Inte vilket rödtjut som helst. I och med att han gjorde sitt vin av enbart rent vatten var det dessutom helt utan tillsatser, ja till och med veganskt. Och hållbart.

Vi tycker oss därmed kunna rättfärdiga vårt alkoholstinna tecken på tacksamhet. Att Roger dessutom, allt som oftast, spottar i glaset gör oss trygga i förvissningen om att gåvan inte kommer att riskbrukas.

Slutligen är Jack Daniels ett logiskt bidrag till kontinuitet då Roger mottog en dylik flaska vid mottagandet av Stora Tectylpriset 2018. Detta som den första vinnaren av det anrika priset. Priset som utdelas för ”För Uppsalas musikkulturliv gagneliga gärningar under det gångna året”

https://tectylrock.se/stora%20tectylpriset

Tectylakademiens fullständige sekreterare

Sten Skiöld

Kan vara en bild av 2 personer och text

Visa statistik och annonser

Boosta inlägg

Alla reaktioner:

59Kattestroferna, Roland Morell och 57 andra